fbpx

Falafal van Didi

falafel1En nog een variatie op de falafel. De falafel kan je beter niet frituren maar bakken in een pan met olie. Anders wordt de GI te hoog.

Ingrediënten:

  • gedroogde kikkererwten
  • zout, peper, knoflook, komijn, koriander en veel peterselie
  • 1 ei
  • geel (split-)erwtenmeel
  • Tahin (sesampasta)
  • evt. Tartex Biobin
  • zonnebloemolie
 

Ga als volgt te werk:

Kikkererwten weken en koken, kook ze niet te zacht (anders wordt de GI te hoog). Kruiden met zout, peper, knoflook, komijn, koriander en veel peterselie.
Pureer de kikkererwten en doe er een ei door en 2 eetlepels Tahin en eventueel wat Tartex Biobin.
Draai er balletjes of koekjes van en paneer ze, door ze door een geklopt ei te halen en vervolgens door geel erwtenmeel. Dan bakken in de olie in de pan (door te frituren wordt de GI te hoog!).
Serveren met een knoflooksausje (ik maak dit van sv mayo, crème fraîche, knoflook, citroen, peterselie, peper en zout) en salade met olijven.
 
Forum: recept van Didi
 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: