Duivelskip

duivelskipDuivelskip, of ook wel genoemd duivelse kip is een lekker gerechtje met kipfilet en champignons.

Je kan duivelskip ook een avond van te voren alvast laten marineren.

De smaak is duivels  🙂

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 1 doosje champignons
  • 1 ui
  • 1 prei
  • teentje knoflook (kleingesneden of geperst)
  • 4 eetl. tomatenprut (van kartonnetje)
  • 4 eetl. soyasaus (bijv. kikkoman)
  • 2 eetl. azijn
  • 1 eetl. sambal (eventueel meer als je van pittig houdt)
  • 3 eetlepels Groene Curry van Jonnie Boer.
  • 2 flinke eetlepels pindakaas
  • 4 a 5 eetlepels (slag)room

Zo maak je de Duivelskip

Bak de kleingesneden kipfilet tot deze bruin en gaar is, haal het uit de pan en bak de kleingesneden champignons en ui.
Doe de kipfilet terug in de pan samen met alle overige ingrediënten. Roer het geheel goed door tot alles zich goed heeft verdeeld.
Doe er een scheutje water bij tot een gewenste dikte en laat het nog even pruttelen zodat de smaken goed vermengen.
Dit is lekker met quinoa maar ik eet het ook graag met een groene salade erbij.
 
Dit recept komt van het Montignac-forum.
MM-dag Recepts 05-06-2004
Van: Angelique-1968
 

Marineren

Je kan duivelskip ook een nachtje laten marineren. Maak de marinade van de tomatenprut tot en met de pindakaas.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en laat het geheel een nacht marineren in de koelkast.
 

MM-dag, Methode Montignac-dag

 
In juni 2004 is er een MM-dag geweest. Een aantal leden hadden een dag gepland waarop leden van het toenmalige msn-forum naar toe konden. Het was de bedoeling dat je zelf 1 of meerdere gerechten zou meenemen of ter plekke kon maken.
 
Duivelskip, of duivelse kip is een lekker gerechtje met kipfilet en champignons. En een nachtje laten marineren is nog lekkerder. De smaak is duivels.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: