Courgette gehakt ovenschotel

courgette gehakt ovenschotelCourgette gehakt ovenschotel, je kunt de ovenschotel al van te voren klaarmaken en op een later moment zo de oven inschuiven.

Ik vind ovenschotels alleen al daarom zo ideaal. En zeker deze courgette gehakt ovenschotel leent zich daar prima voor.

Hoe maak je de courgette gehakt ovenschotel? En wat heb je nodig?

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 halve paprika’s in blokjes
  • 1 courgette in plakjes
  • 1 rode ui in plakjes
  • 1 tomaat in plakjes
  • 1 knoflook geperst
  • stuk kaas om te raspen

Bereidingswijze courgette gehakt ovenschotel

Verwarm de oven voor op 175 graden. Was en snijd de groentes. Rul het gehakt bruin en voeg ui, paprika en knoflook toe. Breng op smaak met zout en sambal.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de courgette plakjes op de bodem, hierover heen komt de rode ui in plakjes. Snufje zout en een wat olijfolie eroverheen.

Voeg nu het gehaktmengsel toe en verdeel dit gelijkmatig. Leg de tomaat in plakjes bovenop het mengsel. Neem een stuk kaas en rasp dit. (gebruik liever geen geraspte kaas, waarom: dat lees je hier.)

De courgette gehakt ovenschotel gaat voor circa 35 minuten in de oven op 175 graden.

Heerlijk met een frisse salade.

courgette gehakt ovenschotel2

Een reactie plaatsen