Boerenkool ovenschotel

boerenkool ovenschotelBoerenkool ovenschotel met uitgebakken spekjes en rookworst.

De smaak van de spekjes en rookworst maken er bijna een stamppot boerenkool van.

Een ovenschotel is altijd makkelijk, alles van te voren klaarmaken en op het moment van hup zo de oven in. Meestal een half uur tot 3 kwartier.

 

Ingrediënten:

  • 1 zak gesneden boerenkool (500 gram)
  • 1 rookworst in dunne plakjes gesneden
  • 1 bakje gerookte spekjes
  • 150 ml slagroom
  • 1 klein verpakking crème fraîche (125 ml)
  • 5 eieren
  • 150 gram geraspte kaas
  • peper en zout
  • 1 zoete aardappel (optie)

Zo maak je de boerenkool ovenschotel:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de boerenkool voor ongeveer 10 minuten en giet af, laten uitlekken.

Bak de spekjes krokant en op het laatst voeg je de rookworst toe.

Vet een ovenschaal in.

Vermeng de boerenkool met de spekjes en de rookworst.

Klop de eieren met de slagroom en crème fraîche. Voeg hierbij wat peper en zout (niet te veel).

Meng een deel van de geraspte kaas door het eimengsel.

Meng nu alles met elkaar, de boerenkool met het eimengsel.

Doe dit in de ovenschaal, en strooi de rest van de kaas erover.

Bak de boerenkool ovenschotel voor ongeveer 45 minuten.

 

Fase 2 optie met extra zoete aardappel.

In fase 2 (of voor de niet mee-lijners) kan je op de bodem van de ovenschaal plakjes zoete aardappel leggen.

Je hoeft ze niet voor te koken.

 

Boerenkool ovenschotel met spekjes en rookworst smaakt zo lekker dat het sterk lijkt op een boerenkool stamppot. Heerlijk met zoete aardappel erin als optie in fase 2.

Geef een reactie