Bloemkoolroosjes uit de oven

bloemkoolroosjesBloemkoolroosjes uit de oven is een lekker bijgerecht.

Je kan het van te voren klaarmaken en dan zo hup de oven in.

Bloemkool is momenteel helemaal “in”. Je kan er ook heerlijke bloemkoolsalade van maken. Het aanbod is gelukkig ook goed, ik pak in ieder geval niet vaak mis. De prijzen variëren tussen de 1,60 en 2,20 (maart 2017).

Waar koop jij je bloemkool?

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 theelepels sambal
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • peper & zout

Bereidingswijze bloemkoolroosjes

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Maak een bloemkool schoon en snijd de roosjes in niet te grote stukken.

Kook de roosjes voor ongeveer 8 minuten.

Laat ze goed uitlekken.

Vet een ovenschaal in.

Verdeel de roosjes in de schaal en voeg de sambal, kerrie en komijnzaad toe en vermeng dit een beetje. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Strooi er (zelf) geraspte kaas over. Waarom je zelf moet raspen lees je hier.

En bak het geheel op ongeveer 160 graden voor circa 20 minuutjes.

 

Pittige bloemkoolroosjes uit de oven, een heerlijk bijgerecht. Dit is een Methode Montignac recept en is eenvoudig en redelijk snel te maken.

Geef een reactie