Biefstuk met zoete puntpaprika

biefstuk met zoete puntpaprikaBiefstuk met zoete puntpaprika is een heerlijk en simpel gerechtje. Lekker met een frisse groene salade.

We kregen van de week het gratis Postcodeloterij boekje van Jamie Oliver binnen. Altijd leuk toch? En mijn oog viel direct op zijn gerecht van Ossenhaas met geroosterde paprika. Dat zag er goed uit. En ik heb nog zoete puntpaprika liggen, dus mijn eigen draai eraan geven.

Ingrediënten:

  • biefstuk
  • 2 puntpaprika’s
  • 2 a 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • sojasaus
  • zout en peper

 

Zo maak je de biefstuk met zoete puntpaprika

Haal de biefstuk ruim van te voren uit de koelkast, zodat deze op temperatuur kan komen.

Snijd 2 puntpaprika’s in driehoeken (of in wat voor vorm dan ook, wat jij wilt). Hak 2 teentjes knoflook fijn.

Verhit olie in de pan en bak op hoog vuur de biefstuk. Even dichtschroeien aan alle kanten en uit de pan halen.

Bak in dezelfde pan nu de puntpaprika. Even kort bakken dat het schilletje iets andere kleur krijgt. Haal uit de pan.

Snijd nu de biefstuk in repen.

Verhit een klont roomboter en laat iets smelten, voeg de knoflook toe. En zorg dat deze op een laag vuurtje niet aanbrandt.

Voeg dan de biefstukreepjes en de puntpaprika toe. Blus af met sojasaus.

Breng op smaak met peper en zout.

 

Lekker met een groene salade

biefstuk met zoete puntpaprika 2

Geef een reactie