Basisrecept bananenbrood

basisrecept bananenbroodOp zoek naar het basisrecept bananenbrood? Download deze dan hier en print het zelf uit.

Heerlijk als tussendoortje, lekker bij de koffie of eventueel als ontbijt.

Niet geheel volgens de Methode Montignac, maar nog altijd beter dan een koek of reep uit de winkel.

Ingrediënten

 

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 120 gram nootjes
  • 3 tl kaneel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 60 gram extra ingrediënten; zoals bv blauwe bessen

 

Zo maak je het basisrecept bananenbrood

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een kleine cakevorm met een velletje bakpapier. Invetten mag ook.

Mix de bananen met de eieren en nootjes. Bijvoorbeeld met de hakmolen van de staafmixer.

Voeg en spatel de overige ingrediënten erdoor.

Stort het geheel in de beklede cakevorm.

Bak het bananenbrood voor ongeveer 45 minuten in de oven.

Controleer met een satéprikker of het brood gaar is. het moet ook hol klinken.

Til het brood uit de cakevorm en laat nog even nagaren in de oven (oven mag je uitzetten).

Laat het brood op een rooster afkoelen, haal het bakpapier er vanaf.

 

Bewaren

Als het bananenbrood is afgekoeld is het in de koelkast 5 dagen houdbaar. Het is ook zeer geschikt om in te vriezen. Snijd het brood dan alvast in plakken.

 

Printen

Download hier het basisrecept bananenbrood en print het uit.

 

Geef een reactie