Diabetes, suikerziekte een chronische ziekte

diabetes, suikerziekteDiabetes, suikerziekte is een chronische ziekte. Bij diabetes heb je teveel suiker, of beter gezegd glucose, in het bloed. Glucose is afkomstig van het eten van koolhydraten (zoals aardappels, brood, suiker, etc )  In Nederland is het een van de grootste volksziektes, naar schatting hebben 1,2 miljoen mensen diabetes. Het is belangrijk om de ziekte voor te zijn, het heeft een grote invloed op onze kwaliteit van leven. Chronisch betekent niet voor altijd, je kan er wat aan doen!

Lees verder…Diabetes, suikerziekte een chronische ziekte

Psoriasis behandeling

psoriasis behandelingPsoriasis behandeling begint bij je voeding. Wat is psoriasis? Psoriasis is een chronische huidziekte (auto-immuunziekte) en kenmerkt zich door het te snel en teveel groeien van huidcellen. De huid wordt rood, schilferig en verdikt.

Het kan ook zomaar ontstaan; een klein wondje is al vaak de oorzaak van het ontstaan van psoriasis. Uitknijpen van een klein onschuldig puistje op de knie kan grote gevolgen hebben (zie foto).

Lees verder…Psoriasis behandeling

Wat zit er in uw eten?

e-nummers

 

Wat zit er in uw eten? De gids die u alerter maakt op al die E-nummers.

Een handzaam boekje met een duidelijk overzicht van alle E-nummers en de officiële benamingen. De gevaarlijkste stoffen zijn E951 Aspartaam en E621 MonoNatriumGlutamaat (MNG).  Ze zijn kankerverwekkend, tasten onze hersenen aan (en die van onze kinderen sneller) en zijn gewoon ronduit giftig!

Zie ook deze uitzending van Tros Radar.

Lees verder…Wat zit er in uw eten?

Bloemkoolrijst

bloemkoolnasi

Bloemkoolrijst is dus in plaats van echte rijst, een bloemkool zodanig malen dat het lijkt op rijst. De meningen zijn verdeeld, maar wij vinden het zalig!

De bloemkool snijd je fijn in rozetjes en dan door de midden. Maal het met een staafmixer fijn. Gebruik hiervoor het molentje (als je dat erbij hebt). Nog makkelijker is fijnmalen in de keukenmachine, maar ja die hebben wij (nog) niet. Heb je geen van beiden? Dan moet je de bloemkool met de hand fijn snijden.

Tegenwoordig is in veel supermarkten ook kant en klare bloemkool als rijst te koop. Houd er rekening mee dat hierin alleen de stelen zitten en de smaak is echt anders.

Lees verder…Bloemkoolrijst