Regelmatig krijg ik opmerkingen over mijn gebruik van banaan in de Methode Montignac.
Echter ben ik van mening dat ik beter een plak bananenbrood kan eten dan een snelle koek uit de winkel/kantine.
Regelmatig krijg ik opmerkingen over mijn gebruik van banaan in de Methode Montignac.
Echter ben ik van mening dat ik beter een plak bananenbrood kan eten dan een snelle koek uit de winkel/kantine.
Jonnie Boer is de internationaal bekende chef-kok en eigenaar van driesterren-restaurant De Librije in Zwolle. Hij is getrouwd met Thérèse Boer, tevens eigenaar, sommelier en gastvrouw van De Librije.
Hij heeft samen met specerijenleverancier Euroma een kruidenlijn opgezet.
Diverse verschillende kruiden die perfect bij elkaar passen vormen heerlijke kruidenmelanges.
Alle Jonnie Boer kruiden zijn zonder zout, zonder e-nummers, 100 % puur en authentiek.
Er komen steeds weer nieuwe melanges bij, en daar zijn we blij mee.
De blikjes zijn zeker niet goedkoop, dat is een feit en daarom hebben wij ze nog niet allemaal op voorraad.
De Curry Madras is onderhand wel onze favoriet, (deze melange vervangt voor ons de gewone kerrie) hij is zacht & fruitig en ideaal voor de Indiase keuken.
Al-Andalus – gerookte paprika en komijnzaad, Zuid-Spanje, paella, smaakmaker vlees, kip of frisse salade. Volle, warme melange volgens oud Moors recept
Baharat – paprika en kaneel, Arabisch, hummus, falafel, tajines en kruiden van vlees. Warme, volle melange uit het Midden-Oosten
Carribean Spice – nigellazaad en paprika, Caribisch, lichte vlees-, visgerechten, heerlijke rub voor vis of kip van de grill en barbecue. Kleurrijke, frisse melange met Caribische invloeden
Ceviche – citroen en jalapeno, in zuur gegaarde vis, smaakmaker gevogelte en frisse salade. Krachtige, frisse melange uit de Peruaanse keuken
Chines 5 Spice – steranijs en szechuan peper, China, rub en rooster varkensvlees en eend. Krachtige, volle melange van Chinese oorsprong
Curry Madras – kurkuma en fenegriekzaad, Brits India, curry’s, piccalilly, soep. Vervanger van kerrie. Zachte, fruitige melange voor de Indiase maaltijd
Funghi Trifolati – champignons op zijn Italiaans, tomaat en zwarte peper, Italië, pastasauzen, risotto, pizza, bruscetta. Warme, hartige melange voor Italiaanse gerechten
Garam Masala – kardemom en komijnzaad, India, tandoori curry, vis en gevogelte. Veelzijdige, volle melange uit de Indiase keuken
Lemon Pepper – zwarte peper en citroenschil, Scandinavië, vis en zeevruchten, barbecue of kip van de gril, heerlijk door rode pastasaus. Pittige, frisse melange voor een Scandinavische twist
Mole – cacao en chipotle, Mexico, gevogelte en rundvlees, heerlijk bij taco’s of enchilada’s. Volle, warme melange uit de Mexicaanse keuken
Picadillo – jalapeno en oregano, Mexico, ideaal voor gehaktmengsels in taco’s, empanada’s en tortilla’s. Veelzijdige, rijke melange voor de Mexicaanse maaltijd
Ras El Hanout – kaneel en gember, Marokko, tajines, couscous en vleesgerechten. Warme, rijke melange van Noord-Afrikaanse oorsprong
Shichimi Togarashi – szechuanpeper en nigellazaad, Japan, vleesgerechten, in soep of noedelgerecht. Pittige, warme melange volgens Japans recept
Speculaaskruiden – Ceylon kaneel en gember, Hollandse keuken, koek en speculaas, taarten en ontbijtgerechten. Warme, kruidige melange voor zoete gerechten
Thai Green Curry – citroengras en laos, Thailand, groene curry’s, geschikt voor salades, gevogelte en vis. rijke, frisse melange uit de Thaise keuken
Vadoouvan – Franse kerrie, kerriemengsel, ui mosterdzaad, rozenbloemblad en dragon, Frankrijk, gevogelte en vis, basis soep, smaakmaker salade, stoofgerechten. Warme, subtiele melange uit India met een Franse twist
Za’atar – sumac en tijm, Midden-Oosten, marinade voor vlees of gevogelte, ontbijt gerecht in combinatie met brood en olijfolie, dip voor brood en groente. kruidige, frisse melange volgens Libanees recept
Zwolsche Stoof – kruidnagel en anijszaad, Hollandse keuken, hachee, stoofgerechten (1 eetlepel per 750 gram stoofvlees). Krachtige volle melange voor Hollandse stoofgerechten
Jonnie Boer kruiden zijn puur en zonder zout en e-nummers. De heerlijke kruidenmelanges maken van je gerechten iets speciaals.
Het is vandaag Pindakaasdag en dat mag gevierd worden.
De enige echte Pindakaaswinkel staat in Amsterdam en ook dit jaar weer de spot voor leuke activiteiten met pindakaas.
Sinaasappel of sinasappel, schrijf je dat nu met 1 of met 2 a’s ?
Blijkbaar komt het woord oorspronkelijk als “China’s appel”, wat dan weer werd geschreven als chinaasappel of sinaasappel.
De dubbele a is dus blijven hangen, toch spreken we het in Nederland kort uit. Appel betekent overigens ronde vrucht.
Je schrijft het met een dubbele a.
Dat we toch vaak sinasappel schrijven komt waarschijnlijk door het merk Sinas. Een frisdrank met sinaasappelsmaak.
Over drankjes gesproken, we hebben ook nog sinaasappelsap, maar dan zeggen we sneller jus d’orange. Dit komt vanuit het Frans.
Jus d’orange = sinaasappelsap.
Appelsien is van het merk Appelsientje oftewel appelsap.
Waarom dit artikel? Ik kijk af en toe in de statistieken en zag dat iemand op zoek was naar de glycemische index van sinasappel.
Is het sinaasappel of sinasappel? Schrijf je dat met 1 of met 2 a’s ? Van oorsprong is het China’s appel, de officiele spelling is dan ook met een dubbele a -> sinaasappel.
Is er ook in kookboek in braille ? Het is vandaag Wereld Braille dag. En ik vraag me dat zo af, zal er ook een kookboek in braille zijn?
Slowcooker kopen, maar welke? Een slowcooker is eigenlijk een stoofpan maar dan elektrisch.
Mijn stoofpan op het gas kon ik heel slecht regelen, vaak was het veels te warm en pruttelde alles over.
Met mijn elektrische slowcooker is dat verleden tijd.
Een sojaboon bevat veel eiwitten die door ons lichaam gemakkelijk worden opgenomen. Het ligt er wel aan hoe het gegeten wordt, in de boon zitten 35% eiwitten per 100 gram, in de kiemen slechts 4%.
Door de combinatie van eiwitten en vezels is de glycemische index van soja zeer laag (15).
Soja gekookt mag zowel in een koolhydraatmaaltijd als vetmaaltijd. Tofu is alleen geschikt voor de vetmaaltijd. Zie ook de GI-index pagina.
Boegem Balsem is een zalf die ik altijd in huis heb. Ik ben soms nogal onhandig en verbrand me snel aan een pan of de hete oven. Of ik heb last van opspattend vet.
De zalf zorgt ervoor dat de hitte in de huid zo snel mogelijk wordt afgevoerd.
Pompoen heeft een GI van 75 en is in de Methode Montignac niet toegestaan. Echter bevat pompoen weinig koolhydraten en veel vezels. Daardoor verlaagt de GI en is deze heerlijke groente weer wel toegestaan.
Kurkuma is een van de gezondste kruiden in de wereld. Het helpt bij ontstekingen, reinigt je lichaam en zit boordevol anti-oxidanten.
Kurkuma boost is oa ook te koop bij bol.com