Nasikruiden mix om zelf te maken

nasikruiden

Nasikruiden zelf maken is helemaal niet zo veel werk en vele malen gezonder. Want weet je wel hoeveel zout er in een kant-en-klaar zakje zit?

Je kan de nasikruiden mix op 2 manieren maken: droog of direct toepasbaar.

De droge manier is alleen de mix van de kruiden en dit kruidenmengsel kan je prima bewaren in een afgesloten potje.

Direct toepasbaar is met verse knoflook, ui en rode peper (of als je dat niet hebt sambal).

Lees verder…

Spirelli of groenteslijper

spirelliSpirelli, gebruik jij hem al? In het boek Slank en Snel * vind je het recept van “Bami Anders”. Een vetmaaltijd waarbij de pasta, in dit geval de bami, wordt vervangen door een groente.

Een courgette is bij uitstek erg geschikt om de pasta te vervangen. In het recept van “Bami Anders” wordt met een kaasschaaf de courgette gesneden in  bami-slierten.

Lees verder…

Diabetes, suikerziekte een chronische ziekte

diabetes, suikerziekteDiabetes, suikerziekte is een chronische ziekte. Bij diabetes heb je teveel suiker, of beter gezegd glucose, in het bloed. Glucose is afkomstig van het eten van koolhydraten (zoals aardappels, brood, suiker, etc )  In Nederland is het een van de grootste volksziektes, naar schatting hebben 1,2 miljoen mensen diabetes. Het is belangrijk om de ziekte voor te zijn, het heeft een grote invloed op onze kwaliteit van leven. Chronisch betekent niet voor altijd, je kan er wat aan doen!

Lees verder…

Psoriasis behandeling

psoriasis behandelingPsoriasis behandeling begint bij je voeding. Wat is psoriasis? Psoriasis is een chronische huidziekte (auto-immuunziekte) en kenmerkt zich door het te snel en teveel groeien van huidcellen. De huid wordt rood, schilferig en verdikt.

Het kan ook zomaar ontstaan; een klein wondje is al vaak de oorzaak van het ontstaan van psoriasis. Uitknijpen van een klein onschuldig puistje op de knie kan grote gevolgen hebben (zie foto).

Lees verder…

Zuiveringszout – natriumbicarbonaat

zuiveringszoutZuiveringszout is te koop bij de drogist en kruidenwinkels… en bij Bol.com. Het wordt ook verkocht onder de naam natriumbicarbonaat, bicarbonaat, maagzout en als bestandsdeel van bakpoeder Baking Soda.

Zuiveringszout heeft een goede rijzende werking. En daarom wordt het veel gebruikt in de keuken. Maar er zijn nog veel meer voordelen van zuiveringszout.

Lees verder…

Wat zit er in uw eten?

e-nummers

 

Wat zit er in uw eten? De gids die u alerter maakt op al die E-nummers.

Een handzaam boekje met een duidelijk overzicht van alle E-nummers en de officiële benamingen. De gevaarlijkste stoffen zijn E951 Aspartaam en E621 MonoNatriumGlutamaat (MNG).  Ze zijn kankerverwekkend, tasten onze hersenen aan (en die van onze kinderen sneller) en zijn gewoon ronduit giftig!

Zie ook deze uitzending van Tros Radar.

Lees verder…