Tonijnsalade met Hüttenkäse

tonijnsaladeTonijnsalade met Hüttenkäse. De stronkjes witlof (bootjes) zorgen ervoor dat de salade makkelijk te eten is. 

De smaak is verrassend fris en de hüttenkäse, met veel eiwitten, zorgt voor een vol gevoel.

Zo met Pasen vlak voor de deur, is het altijd handig om een makkelijke salade voorhanden te hebben. Deze tonijnsalade met hüttenkäse mag zeker niet ontbreken.

Lees verder…Tonijnsalade met Hüttenkäse

Gevulde eieren luxe met garnalen en pellen doe je zo

eieren-garnaalGevulde eieren luxe met Hollandse garnalen als toppic (of een stukje gestoomde makreel).

Als de eieren zijn gekookt spoel je ze direct af met koud stromend water. Haal ze dan uit de pan en leg ze even op een bord. Pel ze na een minuut of tien. Dat pelt vele malen makkelijker dan dat je ze helemaal laat afkoelen.

 

Lees verder…Gevulde eieren luxe met garnalen en pellen doe je zo

Kruidenkaas

kruidenkaasRoer in een kom 150 gram roomkaas zacht en meng er 1 geperst knoflook teentje, wat fijngesneden bieslook en 1 tl citroensap door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Heerlijk met wat stengels bleekselderij, plakjes komkommer, rettich, tomaat, plakjes rauwe champignons of courgette.

 

Paturain is een prima alternatief voor de zelfgemaakte kruidenkaas.

Champignonsalade

champignongsaladeijsbergsla (iets kort snijden)
salami in plakjes
1 bakje champignons in plakjes
1 teentje knoflook in plakjes
1 lente-ui in ringetjes
2 eetlepels gehakte peterselie

Bak de champignons gaar met wat olie. Voeg de salami, knoflook en lente-ui toe en bak nog even kort mee.

Verdeel het geheel over de ijsbergsla, scheutje extra olijfolie, wat zout en peper en de gehakte peterselie.

 

Salami die volgens de Montignac regels goedgekeurd is, is moeilijk te vinden. Weet jij er één?