Tonijnsalade met Hüttenkäse

tonijnsaladeTonijnsalade met Hüttenkäse. De stronkjes witlof (bootjes) zorgen ervoor dat de salade makkelijk te eten is. 

De smaak is verrassend fris en de hüttenkäse, met veel eiwitten, zorgt voor een vol gevoel.

Zo met Pasen vlak voor de deur, is het altijd handig om een makkelijke salade voorhanden te hebben. Deze tonijnsalade met hüttenkäse mag zeker niet ontbreken.

Lees verder…Tonijnsalade met Hüttenkäse

Bloemkoolroosjes uit de oven

bloemkoolroosjesBloemkoolroosjes uit de oven is een lekker bijgerecht.

Je kan het van te voren klaarmaken en dan zo hup de oven in.

Bloemkool is momenteel helemaal “in”. Je kan er ook heerlijke bloemkoolsalade van maken. Het aanbod is gelukkig ook goed, ik pak in ieder geval niet vaak mis. De prijzen variëren tussen de 1,60 en 2,20 (maart 2017).

Waar koop jij je bloemkool?

Lees verder…Bloemkoolroosjes uit de oven

Gevulde eieren luxe met garnalen en pellen doe je zo

eieren-garnaalGevulde eieren luxe met Hollandse garnalen als toppic (of een stukje gestoomde makreel).

Als de eieren zijn gekookt spoel je ze direct af met koud stromend water. Haal ze dan uit de pan en leg ze even op een bord. Pel ze na een minuut of tien. Dat pelt vele malen makkelijker dan dat je ze helemaal laat afkoelen.

 

Lees verder…Gevulde eieren luxe met garnalen en pellen doe je zo

Kruidenkaas

kruidenkaasRoer in een kom 150 gram roomkaas zacht en meng er 1 geperst knoflook teentje, wat fijngesneden bieslook en 1 tl citroensap door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Heerlijk met wat stengels bleekselderij, plakjes komkommer, rettich, tomaat, plakjes rauwe champignons of courgette.

 

Paturain is een prima alternatief voor de zelfgemaakte kruidenkaas.

Champignonsalade

champignongsaladeijsbergsla (iets kort snijden)
salami in plakjes
1 bakje champignons in plakjes
1 teentje knoflook in plakjes
1 lente-ui in ringetjes
2 eetlepels gehakte peterselie

Bak de champignons gaar met wat olie. Voeg de salami, knoflook en lente-ui toe en bak nog even kort mee.

Verdeel het geheel over de ijsbergsla, scheutje extra olijfolie, wat zout en peper en de gehakte peterselie.

 

Salami die volgens de Montignac regels goedgekeurd is, is moeilijk te vinden. Weet jij er één?

 

Eitjes gevuld

Kook 4 eieren hard in ongeveer 6 à 7 minuten, snijd ze in de lengte doormidden en haal het eigeel eruit.

Doe het eigeel in een kom en prak dit fijn. Roer er 2 eetlepels mayonaise door met een beetje peper en zout.

Breng het eigeel op smaak en vul de eitjes weer met dit mengsel. Garneer bv met een stukje peterselie.

Breng dit geheel op smaak met bijvoorbeeld het volgende:

  • kerrie met fijngehakte rode paprika
  • ansjovisfilet met fijngehakte bieslook en peterselie
  • mosterd , tomatenpuree paprikapoeder , paturain ipv mayo

Garneer met kleine stukjes:

  • garnaal
  • gerookte zalm
  • rauwe ham
  • lenteui
  • tomaat
  • paprika
  • olijf