fbpx

Eitjes gevuld

Kook 4 eieren hard in ongeveer 6 à 7 minuten, snijd ze in de lengte doormidden en haal het eigeel eruit.

Doe het eigeel in een kom en prak dit fijn. Roer er 2 eetlepels mayonaise door met een beetje peper en zout.

Breng het eigeel op smaak en vul de eitjes weer met dit mengsel. Garneer bv met een stukje peterselie.

Breng dit geheel op smaak met bijvoorbeeld het volgende:

  • kerrie met fijngehakte rode paprika
  • ansjovisfilet met fijngehakte bieslook en peterselie
  • mosterd , tomatenpuree paprikapoeder , paturain ipv mayo

Garneer met kleine stukjes:

  • garnaal
  • gerookte zalm
  • rauwe ham
  • lenteui
  • tomaat
  • paprika
  • olijf

 

Bananenbrood

bananenbrood Bananenbrood, lekker en makkelijk te maken. Het is eerder een cake dan een brood. Er zijn heel veel variaties te bedenken, wij zijn dol op kaneel. Lekker bij de koffie, of als ontbijt. Door de combi van rijpe bananen (fructose) en vet van oa het meel, noten en de eieren is dit meer een fase 2 recept.

Lees verder…

Zalm met courgettepasta

Het recept (2 personen):

2 dl visbouillon
1 dl witte wijn
440 gr zalm (uitgelekt uit blik)
150 gr mascarpone
2 eetlepels fijngesneden bieslook

in principe met tagliatella ( ik neem courgettereepjes)

Kook de visbouillon en de witte wijn tot 2/3 in (200 ml). Neem het vocht van het vuur en vermeng het met mascarpone. Verwarm dit alles weer, voeg de zalm (in stukjes zonder graten) toe en verwarm dit door. Voeg als laatste de bieslook toe en …..

Eet smakelijk.

Forumbericht van Annika 19-9-2003

Mascarpone bevat vrij veel koolhydraten en moet daarom met mate in fase 1 worden gebruikt