Deze tomatensoep kan zowel warm als koud worden gegeten. Ideaal om van tevoren te bereiden.
Ook prima geschikt om in te vriezen.
Een volkoren broodje met uitgelekte kwark en fijngesnipperde lente-ui. Klein beetje zout en peper. En smullen maar!
De uitgelekte kwark is droog en dus ideaal om mee te nemen naar je werk.
Op deze link vindt je hoe je uitgelekte kwark (of yoghurt) kan maken.
Kan voor zowel ontbijt als lunch
Roer in een kom 150 gram roomkaas zacht en meng er 1 geperst knoflook teentje, wat fijngesneden bieslook en 1 tl citroensap door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Heerlijk met wat stengels bleekselderij, plakjes komkommer, rettich, tomaat, plakjes rauwe champignons of courgette.
Paturain is een prima alternatief voor de zelfgemaakte kruidenkaas.
300 gram rundergehakt
½ spitskool in reepjes
2 rode uien in stukjes
1 teen knoflook geperst
1 tl sambal
½ tl gemberwortel
zout en peper naar smaak
Roerbak het gehakt met wat olijfolie kruimig en voeg de sambal, uien en knoflook toe. Voeg de spitskool toe, bak het kort mee, mag nog knapperig zijn.
Breng op smaak met zout en peper en de gemberwortel.
kipfilet in stukjes
broccoli in roosjes (kort gekookt)
1 rode paprika in reepjes
1 prei in ringen
1 knoflook geperst
1 tl sambal
Verhit in een wok olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de kipfilet en de sambal toe en bak rondom bruin. Voeg daarna de prei, paprika en de broccoli roosjes toe en bak dit zo’n 5 a 10 minuten (even prikken met een vork in de roosjes, mag bijtgaar zijn).
Zout en peper naar smaak.
ijsbergsla (iets kort snijden)
salami in plakjes
1 bakje champignons in plakjes
1 teentje knoflook in plakjes
1 lente-ui in ringetjes
2 eetlepels gehakte peterselie
Bak de champignons gaar met wat olie. Voeg de salami, knoflook en lente-ui toe en bak nog even kort mee.
Verdeel het geheel over de ijsbergsla, scheutje extra olijfolie, wat zout en peper en de gehakte peterselie.
Salami die volgens de Montignac regels goedgekeurd is, is moeilijk te vinden. Weet jij er één?
Hoogwaardige chocolade van tenminste 70% cacao is een koolhydraat-vet combinatie, dat niet echt helpt om af te vallen, dus alleen geschikt voor Fase 2.
400 gram chocolade minimaal 72% cacao
300 gram boter
7 eieren
1 sinaasappel
4 lepels oploskoffie
50 gram bloem (verwaarloosbaar; minder dan 5% van de gehele cake)
2 glaasjes cognac (50-70 ml)
Breek of snij de chocolade in stukjes, maak een half kopje zeer sterke koffie en doe dit samen met de cognac in een pan. Snij de boter in stukjes en voeg toe. Smelt het geheel op zacht vuur of au bain marie, totdat het een zacht en glad geheel is.
Klop de eieren en voeg geleidelijk de bloem toe (zonder klonten). Rasp de sinaasappelschil en doe de helft in de pan.
Doe de gesmolten inhoud van de pan in een kom en voeg de eieren toe. Meng dit tot een homogene massa. Vul een ingevette cakevorm met het mengsel. Strooi de rest van de sinaasappelschil over de cake.
Bak het in de oven 150 graden voor circa 35 minuten.
Laat volledig afkoelen.
Cake is het lekkerst als het zacht is, haal 4 uur voor gebruik uit de koelkast.