fbpx

Speltbrood met kwark

speltbrood met kwarkSpeltbrood met kwark. Je kan voor de vulling eindeloos variëren. Net wat jezelf lekker vind.

Dit is een klein broodje, als je de ingrediënten verdubbeld dan heb je uiteraard een grotere. Ik ga voor de kleine variant, met elke keer weer wat anders.

 

 

Lees verder…

Tonijnsalade met Hüttenkäse

tonijnsaladeTonijnsalade met Hüttenkäse. De stronkjes witlof (bootjes) zorgen ervoor dat de salade makkelijk te eten is. 

De smaak is verrassend fris en de hüttenkäse, met veel eiwitten, zorgt voor een vol gevoel.

Zo met Pasen vlak voor de deur, is het altijd handig om een makkelijke salade voorhanden te hebben. Deze tonijnsalade met hüttenkäse mag zeker niet ontbreken.

Lees verder…

Zalm omelet, snel te maken en erg voedzaam

zalm omeletZalm omelet is een lekkere lunch die ook snel te maken is.

Misschien denk je wel “dit is nooit voldoende”. Nou dat zal je meevallen. De combinatie van eiwitten en de zalm vult enorm.

En in de Methode Montignac maakt de hoeveelheid niet uit, maar de combinatie van koolhydraten en vetten. Of liever gezegd, NIET de combinatie daarvan. We eten immers of alleen koolhydraten of alleen vetten.

Dus wat weerhoud je ervan om 2 zalm omelet te maken?

Lees verder…

Bloemkoolrijst met kip en sambal

bloemkoolrijst met kip en sambalBloemkoolrijst met kip en sambal, lekker pittig. Variant op de bloemkoolsalade, die trouwens ook erg lekker is.

Snijd een bloemkool kort is roosjes en maak daar kleine korrels van. Dat kan in de keukenmachine, met de staafmixer, in de blender, of met een rasp. De kleine korrels lijken op rijst. Ik gebruik zelf niet de steel van de bloemkool.

Lees verder…