Tonijnsalade met Hüttenkäse

tonijnsaladeTonijnsalade met Hüttenkäse. De stronkjes witlof (bootjes) zorgen ervoor dat de salade makkelijk te eten is. 

De smaak is verrassend fris en de hüttenkäse, met veel eiwitten, zorgt voor een vol gevoel.

Zo met Pasen vlak voor de deur, is het altijd handig om een makkelijke salade voorhanden te hebben. Deze tonijnsalade met hüttenkäse mag zeker niet ontbreken.

Lees verder…

Zalm omelet, snel te maken en erg voedzaam

zalm omeletZalm omelet is een lekkere lunch die ook snel te maken is.

Misschien denk je wel “dit is nooit voldoende”. Nou dat zal je meevallen. De combinatie van eiwitten en de zalm vult enorm.

En in de Methode Montignac maakt de hoeveelheid niet uit, maar de combinatie van koolhydraten en vetten. Of liever gezegd, NIET de combinatie daarvan. We eten immers of alleen koolhydraten of alleen vetten.

Dus wat weerhoud je ervan om 2 zalm omelet te maken?

Lees verder…

Speltbrood

speltbroodSpeltbrood is een rage en je kan het tegenwoordig veel vaker kopen bij de bakker. Spelt is een oergraan die verwant is aan tarwe. Ook in spelt zitten gluten, al is dat veel minder dan in tarwe. De korrel van spelt is veel harder en bestaat uit meerdere laagjes. Bij de vermaling blijven de gezonde voedingsstoffen wel bewaard in tegenstelling tot tarwe. Speltmeel is toegestaan in de Methode Montignac, speltbloem niet.

Lees verder…