fbpx

Nasikruiden mix om zelf te maken

nasikruiden

Nasikruiden zelf maken is helemaal niet zo veel werk en vele malen gezonder. Want weet je wel hoeveel zout er in een kant-en-klaar zakje zit?

Je kan de nasikruiden mix op 2 manieren maken: droog of direct toepasbaar.

De droge manier is alleen de mix van de kruiden en dit kruidenmengsel kan je prima bewaren in een afgesloten potje.

Direct toepasbaar is met verse knoflook, ui en rode peper (of als je dat niet hebt sambal).

Lees verder…

Bloemkoolrijst met kip en sambal

bloemkoolrijst met kip en sambalBloemkoolrijst met kip en sambal, lekker pittig. Variant op de bloemkoolsalade, die trouwens ook erg lekker is.

Snijd een bloemkool kort is roosjes en maak daar kleine korrels van. Dat kan in de keukenmachine, met de staafmixer, in de blender, of met een rasp. De kleine korrels lijken op rijst. Ik gebruik zelf niet de steel van de bloemkool.

Lees verder…

Sardientjes bakken, zo doe je dat

sardientjes bakkenSardientjes bakken met knoflook en zeezout.

Ik heb een Spaanse vriendin waar we geregeld worden uitgenodigd om te komen eten. Spanje en verse vis, heerlijk! Haar gebakken sardientjes zijn zo simpel en snel te maken. Je kan de sardientjes bakken met veel knoflook.

Weg met het overtollige buikvet?! Zonder te sporten en in slechts 30 dagen werken aan een plattere buik, een gezonde uitstraling, een fitter mens.

Start nu met dit geweldige receptenboek De OVENSCHOTELBIJBEL met overheerlijke koolhydraatarme ovenschotels inclusief weekmenu’s. 

Gebruik de kortingscode SLANK21 voor een exclusieve korting!

⇒ Claim je korting

Lees verder…

Aubergine sandwich voor op de bbq

aubergine met kaasHet is half september en prachtig weer. We kunnen eigenlijk de bbq wel aansteken vanavond. En ik ben dan ook even op zoek gegaan naar barbecue recepten. Op het oude yuku forum kwam ik dit gerechtje van aubergine sandwich tegen.

Aubergine sandwich voor op de barbecue. Een heerlijk simpel te maken gerechtje met Hollandse geitenkaas. Maak van 2 plakken aubergine een sandwich.

Lees verder…

Bloemkoolrijst

bloemkoolnasi

Bloemkoolrijst is dus in plaats van echte rijst, een bloemkool zodanig malen dat het lijkt op rijst. De meningen zijn verdeeld, maar wij vinden het zalig!

De bloemkool snijd je fijn in rozetjes en dan door de midden. Maal het met een staafmixer fijn. Gebruik hiervoor het molentje (als je dat erbij hebt). Nog makkelijker is fijnmalen in de keukenmachine, maar ja die hebben wij (nog) niet. Heb je geen van beiden? Dan moet je de bloemkool met de hand fijn snijden.

Tegenwoordig is in veel supermarkten ook kant en klare bloemkool als rijst te koop. Houd er rekening mee dat hierin alleen de stelen zitten en de smaak is echt anders.

Lees verder…