Dit gerecht wordt niet gebakken, maar gekookt in een halve liter water met groenten en kruiden. En gebonden met Biobin van Tartex.
Forum berichten
Heldere champignonsoep
Wentelteefjes
Broodje gezond
Broodje gezond uit Vlaanderen met magere plattekaas, in Nederland noemen we dat kwark. Als de plattekaas / kwark nog te vloeibaar is dan deze laten uitlekken voor je hem gaat gebruiken. Koolhydraatmaaltijd Fase 1
Broccolisoep met zalm
Appelpannenkoektaart van Ruth
Dit is een (eind) fase 1 koolhydraatrecept voor ontbijt & lunch. In het originele recept gebruikt Ruth volkoren bloem. De malingsgraad van volkoren bloem is hoger dan volkoren meel, in de Methode Montignac heeft volkoren tarwemeel de voorkeur. Hoewel diksap een zoete smaak heeft (wat we eigenlijk willen vermijden) is dit wel toegestaan. Echter zit je nog volop in het afvallen, maak dit gerecht dan niet meteen in het begin.
Biefstuk Stroganoff
4 personen:
Babi Pangang van Saskia
500 gram hamlappen in reepjes
snufje peper
6 lepels olie
2 fijngehakte uien
snufje zout
1/2 theelepel sambal
1 theelepel citroensap
half bouillonblokje
2 1/2 deciliter gezeefde tomaten (uit een pakje)
1 theelepel laos
3 theelepels gemberpoeder
6 eetlepels kikkomansaus
3 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel azijn
Roer in een kom citroensap, 1 teentje knoflook, 1 ui, 2 theelepels gemberpoeder, laos, zout, peper en 2 eetlepels kikkoman door elkaar
Roer reepjes hamlap door dit mengsel en laat dit ca. 15 minuten afgedekt staan.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de overige ui en knoflook. Voeg vervolgens gezeefde tomaten, ½ dl water, bouillontablet, sambal, 1 theelepel gemberpoeder en 1 eetlepel kikkoman saus toe en verwarm de saus al roerende ca. 10 minuten op zacht vuur. Verhit ondertussen in een braadpan de rest van olie en bak hierin de reepjes hamlap al omscheppend in ca. 10 minuten gaar. Roer na ca. 5 minuten de rest van de ketjap door de reepjes hamlap.
Ovenschotel met gemengde groenten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 3 halve gekleurde paprika’s
- 1 blik tomaten
- 1 bakje champignons
- 250 gram rundergehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- zout peper en italianse kruiden naar smaak
- (eventueel 1 klein maggiblokje)
Aubergine en courgette snijden in hapklare brokken even in zoutwater leggen, daarna afspoelen en drogen. De andere groenten snijden.
Ovenschotel met gehakt
- 500 gram gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- half bakje champignons, gesneden
- 250 gram sperziebonen, geblancheerd
- 4 eieren
- bolletje mozzarella in plakjes
- beetje geraspte kaas
- 1 vleestomaat in stukjes
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- zout & peper
- (eventueel 2 kleine maggiblokjes )
Bak het gehakt rul in de koekenpan. De gesnipperde ui erbij doen en fruiten. Voeg de sperziebonen, champignons, vleestomaat en paprika- en chilipoeder, zout & peper toe. Laat dit even pruttelen.
Giet het vocht af en doe het mengsel in een ovenschaal.
Kluts de eieren met wat zout & peper en giet dat eroverheen. Verdeel de plakjes mozzarella en strooi de geraspte kaas erover.