fbpx

Montignac met stokjes

boekstokjesMontignac met stokjes

By F. van Arkel.

In de inleiding wordt een aantal kruiden en specerijen beschreven en enige specifieke productinformatie gegeven. Kennis over de Methode  Montignac wordt als bekend verondersteld. Het boekje bevat Chinese, Indonesische en enkele Thaise recepten, inclusief het zelf bereiden van enkele sambals. 
Van elk gerecht is er op een halve bladzijde een kleurenfoto, de resterende helft bevat receptuur en ingrediëntenlijst. De receptuur vereist enige  kookervaring. Voorbereidingstijd varieert van kort (10-15 min.) tot lang (meer dan een uur). Bij elk gerecht staat aangegeven voor welke fase in de Methode  Montignac het gerecht geschikt is, het aantal personen en soms welk (bij-)gerecht erbij past. Nederlandse, soms ook de Indonesische benaming.
Aangezien de  Methode Montignac o.a. voornamelijk volkorenproducten adviseert, krijgt men wel zeer aangepaste gerechten, wat niet op de foto’s tot uitdrukking komt. Om  deze gerechten te bereiden moet men zowel de Methode Montignac als de Indonesische en Chinese keuken goed kennen.
Met een register op de Nederlandse naam en  een op de Chinese of Indonesische naam.

Aanbevolen door wendy-tje·, 3-12-2002.

Recepten voor de winter

WinterRecepten voor de winter

By Truus Ordelman

Ieder jaargetijde kent zijn eigen typische gerechten. In dit boek besteedt de schrijfster extra aandacht aan peulvruchtensoepen, maar er zijn ook oer-Hollandse recepten in te vinden.

In dit boek staan 50 recepten van alles wat je in de winter nodig hebt. Voorgerechten, hoofdgerechten, feestelijke kerstmaaltijden, taarten en toetjes.

bron; Montignac nieuwsbrief nr 15. Vierde jaargang oktober 1998.

Met Montignac de wereld rond

Montignac WereldMet Montignac de wereld rond, 100 vegetarische recepten uit 20 landen.

By Joost Drenthe.

Joost Drenthe is een echte reisliefhebber en geïnteresseerd in koken en eten. Tijdens al zijn reizen heeft hij recepten uit onder meer Mexico, Libanon, Japan, Indonesië, Thailand en India verzameld. Dat is gebundeld in dit leuke boek, met 100 vegetarische recepten uit 20 landen.

bron: Montignac nieuwsbrief nr 14. Vierde jaargang september 1998
 

Monter met Montignac

Monter met MontignacMonter met Montignac…ook bij voedselovergevoeligheid

By Anja Anker-Borst.

Dit boek, geschreven door en voor personen met de schimmelinfectie candidiasis, is gebaseerd op de ‘methode Montignac’ en met name op fase 1 ervan.  Men wordt geacht op de hoogte te zijn van deze methode. De schrijfster geeft aan hoe ze tot deze methode is gekomen en hoe deze in de praktijk werkt.
Informatie over voedingsstoffen en de glycemische index ontbreekt.
Een arts geeft een korte uitleg over candidiasis. In een apart hoofdstuk worden praktische  tips gegeven.
De recepten zijn ingedeeld naar goede tot zeer goede koolhydraten, vet-eiwit en combinatiegerechten. Afhankelijk van de persoonlijke situatie  kan men een keuze maken. Elk hoofdstuk bevat, op alfabetische wijze gerangschikt, de recepten en m.b.v. een tabel de plaats in het dagmenu.
De recepten  hebben een duidelijke ingrediëntenlijst (vnl. producten uit de natuurvoedingswinkel) en een indicatie voor het aantal personen.
Bevat tevens een alfabetisch  receptenregister en 16 kleurenfoto’s, geen illustraties.

Aanbevolen door wendy-tje·, 16-1-2006.

Recepten en menu’s van de methode Montignac

boekreceptenRecepten en menu’s van de Methode Montignac

gastronomisch …. dus gezond

by: Michel Montignac

De revolutionaire voedingsmethode van Michel MONTIGNAC heeft heel wat opschudding veroorzaakt binnen de traditionele dieetleer. MONTIGNAC wijst de ondoeltreffende en beperkende laagcalorische diëten af. ‘Deze zijn op de lange duur niet effectief en kunnen zelfs schadelijk zijn voor onze gezondheid’, stelt hij.
MONTIGNAC heeft aangetoond dat de beste manier om gewicht te verliezen en energie te winnen -is, onze voedingsgewoonten te veranderen. Over de hele wereld zijn ondertussen miljoenen boeken verkocht met zijn opzienbarende visie. Meer dan tien kilo gewichtsverlies is niet uitzonderlijk en het resultaat is blijvend.
Kenners van de methode Montignac kunnen nu met dit nieuwe boek achter het fornuis de gastronomie van hun Franse leermeester toepassen. Voor wie Montignac nieuw is, zullen de gezonde kanten van de Franse leef- en eettradities een openbaring zi’n. De eigenschappen van wijn, chocola, ganzelever en kaas van rauwe melk zijn opmerkelijk, zoals uit dit boek blijkt.
Deze uitgave met recepten, menu’s en toelichting op de methode, is een logische voortzetting van de boeken, die eer der in Nederland en België verschenen van dezelfde schrijver; ‘Slank worden met zakendiners’ en ‘Ik ben Slank, want ik eet’. Boeken die de moeite waard zijn, om u verder te verdiepen in de methode Montignac.

Montignac van A tot Z

boekazMontignac van A tot Z

Dictionaire van de Methode Montignac.

By; Michel Montignac

De Methode Montignac ontwikkelt zich steeds verder. De Dictionaire Montignac geeft de laatste stand van zaken weer. Deze uitgave is in eerste instantie bedoeld voor diegenen die de methode al toepassen. Met meer dan 500 trefwoorden geeft het naslagwerk snel antwoord op vragen uit de praktijk van alledag. Hoe zat het ook al weer met magere melk? Zoetstoffen? Koffie? En chocolade? De Dictionaire biedt echter meer. U wordt zich bewust van de slechte invloed van dik zijn op uw gezondheid. Zo heeft overgewicht een nadelige invloed op uw cholesterolgehalte en bloeddruk, bij pilgebruik, in de overgang en bij diabetici. Dit boek toont U hoe de Methode Montignac U daarbij helpt. Mede daarom is deze uitgave een prima kennismaking voor diegenen die de Methode Montignac nog niet kennen. U krijgt zicht op de principes en de brede toepassing van de methode, zoals die beknopt en helder worden uitgelegd in de boeken ‘Slank worden met zakendiners’, ‘Ik ben slank, want ik eet en ‘Zij is slank want zij eet, speciaal voor de vrouw’ en uit onze receptenboeken Recepten en menu’s volgens de Methode Montignac’en ‘Slank en Snel, de fast cuisine van de Methode Montignac’. Voor miljoenen mensen was de Methode Montignac de aanleiding om daadwerkelijk te gaan werken aan hun gewicht en gezondheid. Dit is wellicht ook het moment voor U

Montignac op klompen

BoekklompenMontignac op Klompen

By Francis van Arkel

Veel Nederlanders eten het liefst hun eigen vertrouwde kostje en niet al te moeilijk graag. De schrijfster ging daarop in en maakte echt Hollandse recepten die passen in de Methode Montignac.

Bron: Montignac Nieuwsbrief nr 9. Vierde jaargang 6-3-1998

Vlees noch vis

boekvleesVlees noch vis

By Anja Anker-Borst.

Na een kort voorwoord over het waarom van deze recepten volgt in een notendop uitleg over de methode Montignac. De basis van alle gerechten is zo natuurlijk  mogelijke voedingsmiddelen waarbij vlees en/of vis ontbreken. Melk, kaas, eieren en peulvruchten worden wel gebruikt.
 
Alle gerechten zijn ingedeeld naar  goede koolhydraten, neutrale of vette gerechten. Met behulp van tabellen zijn de gerechten ingedeeld naar de plaats in het menu en seizoenindicatie. De  recepten variëren van lunch-, bij- en hoofdgerechten maar ook fondue en barbecue worden genoemd.
 
De recepten zijn voor 2 tot meer personen. Elk recept bevat  een duidelijke ingrediëntenlijst en receptuur. Ingrediënten zijn in de meeste supermarkten te koop. De auteur geeft aanvullende informatie en praktische  tips. De gerechten zijn zowel gewoon (aangepaste versie van andijviestamppot) tot apart (uiensalsa).
 
Met een zeer uitgebreid alfabetisch receptenregister,  ingedeeld naar type gerecht.
Bevat 16 kleurenfoto’s.
 
Geschikt voor vegetariërs die reeds op de hoogte zijn van de methode Montignac en die zoeken naar  vegetarische recepten.

Aanbevolen door wendy-tje·, 3-12-2002.

 

Montignac Stap voor Stap de eerste 6 weken

beste montignac boekMontignac Stap voor Stap de eerste 6 weken
By Ria Tummers.

Dit boek omvat twee gedeelten. Eerst een korte, duidelijke uitleg over de Methode Montignac en de consequenties van deze methode in de dagelijkse praktijk,  zowel voor thuis als op het werk en aanwijzigingen ten aanzien van bereidingstechnieken.

Recepten

Daarna volgen 42 dinerrecepten (voor fase 1 ), verdeeld over zes weken. Elke week begint met een boodschappenlijst. Elke dag omvat een ontbijt- en lunchsuggestie en een dinerrecept voor, meestal, twee personen.
Naast de recepten (30 vet- en 12 koolhydraatdiners) geeft de schrijfster vele praktische tips en specifieke produktinformatie. Bij elke week is er ruimte voor  persoonlijke aantekeningen.
Daarnaast worden enige algemene recepten gegeven voor gerechten die (veel) gebruikt worden.
De gerechten zijn niet  seizoensgebonden en duidelijk beschreven.
Bevat 16 kleurenfoto’s en vele, humoristische illustraties.
Door de zeer persoonlijke schrijfwijze met goede  uitleg en door de grote belangstelling voor deze methode is dit een leidraad voor starters van deze leefwijze.
Wat opvalt is dat de auteur het niet al te nauw neemt met de voorschriften voor fase 1, ze begint namelijk al na 4 weken met een blokje chocolade, terwijl ze zelf ook aangeeft dat dit eigenlijk fase 2 dingen zijn.
Aanbevolen door wendy-tje·, 2-7-2003.

 

Aanvullend: het boek heeft een weekmenu voor de eerste 6 weken, deze is via mail bij ons op te vragen.

stapvoorstap

Montignac-wijzer

 

 

Deze Montignac-wijzer is een los onderdeel van dit boek, maar meestal niet meer aanwezig bij 2ehands aankoop. 

 

 

 

 

 

 

Smakelijk met Montignac

boeksmakelijkSmakelijk met Montignac

By Nathalie Seliffet

Dit specifieke Vlaamse receptenboek geeft 150 jaar culinaire ontwikkeling weer. Beide grootmoeders van de schrijfster hebben veel bijgedragen. De recepten zijn allemaal aangepast naar de Methode Montignac. Waarin de aangenaamheden van het Vlaamse leven gecombineerd worden met de voordelen van Montignac.

bron: Montignac Nieuwsbrief nr 6.   Derde Jaargang 1-10-1997