By F. van Arkel.
Aanbevolen door wendy-tje·, 3-12-2002.
By F. van Arkel.
Aanbevolen door wendy-tje·, 3-12-2002.
By Truus Ordelman
Ieder jaargetijde kent zijn eigen typische gerechten. In dit boek besteedt de schrijfster extra aandacht aan peulvruchtensoepen, maar er zijn ook oer-Hollandse recepten in te vinden.
In dit boek staan 50 recepten van alles wat je in de winter nodig hebt. Voorgerechten, hoofdgerechten, feestelijke kerstmaaltijden, taarten en toetjes.
bron; Montignac nieuwsbrief nr 15. Vierde jaargang oktober 1998.
Met Montignac de wereld rond, 100 vegetarische recepten uit 20 landen.
By Joost Drenthe.
Joost Drenthe is een echte reisliefhebber en geïnteresseerd in koken en eten. Tijdens al zijn reizen heeft hij recepten uit onder meer Mexico, Libanon, Japan, Indonesië, Thailand en India verzameld. Dat is gebundeld in dit leuke boek, met 100 vegetarische recepten uit 20 landen.
Monter met Montignac…ook bij voedselovergevoeligheid
By Anja Anker-Borst.
Aanbevolen door wendy-tje·, 16-1-2006.
Recepten en menu’s van de Methode Montignac
gastronomisch …. dus gezond
by: Michel Montignac
De revolutionaire voedingsmethode van Michel MONTIGNAC heeft heel wat opschudding veroorzaakt binnen de traditionele dieetleer. MONTIGNAC wijst de ondoeltreffende en beperkende laagcalorische diëten af. ‘Deze zijn op de lange duur niet effectief en kunnen zelfs schadelijk zijn voor onze gezondheid’, stelt hij.
MONTIGNAC heeft aangetoond dat de beste manier om gewicht te verliezen en energie te winnen -is, onze voedingsgewoonten te veranderen. Over de hele wereld zijn ondertussen miljoenen boeken verkocht met zijn opzienbarende visie. Meer dan tien kilo gewichtsverlies is niet uitzonderlijk en het resultaat is blijvend.
Kenners van de methode Montignac kunnen nu met dit nieuwe boek achter het fornuis de gastronomie van hun Franse leermeester toepassen. Voor wie Montignac nieuw is, zullen de gezonde kanten van de Franse leef- en eettradities een openbaring zi’n. De eigenschappen van wijn, chocola, ganzelever en kaas van rauwe melk zijn opmerkelijk, zoals uit dit boek blijkt.
Deze uitgave met recepten, menu’s en toelichting op de methode, is een logische voortzetting van de boeken, die eer der in Nederland en België verschenen van dezelfde schrijver; ‘Slank worden met zakendiners’ en ‘Ik ben Slank, want ik eet’. Boeken die de moeite waard zijn, om u verder te verdiepen in de methode Montignac.
Dictionaire van de Methode Montignac.
By; Michel Montignac
De Methode Montignac ontwikkelt zich steeds verder. De Dictionaire Montignac geeft de laatste stand van zaken weer. Deze uitgave is in eerste instantie bedoeld voor diegenen die de methode al toepassen. Met meer dan 500 trefwoorden geeft het naslagwerk snel antwoord op vragen uit de praktijk van alledag. Hoe zat het ook al weer met magere melk? Zoetstoffen? Koffie? En chocolade? De Dictionaire biedt echter meer. U wordt zich bewust van de slechte invloed van dik zijn op uw gezondheid. Zo heeft overgewicht een nadelige invloed op uw cholesterolgehalte en bloeddruk, bij pilgebruik, in de overgang en bij diabetici. Dit boek toont U hoe de Methode Montignac U daarbij helpt. Mede daarom is deze uitgave een prima kennismaking voor diegenen die de Methode Montignac nog niet kennen. U krijgt zicht op de principes en de brede toepassing van de methode, zoals die beknopt en helder worden uitgelegd in de boeken ‘Slank worden met zakendiners’, ‘Ik ben slank, want ik eet en ‘Zij is slank want zij eet, speciaal voor de vrouw’ en uit onze receptenboeken Recepten en menu’s volgens de Methode Montignac’en ‘Slank en Snel, de fast cuisine van de Methode Montignac’. Voor miljoenen mensen was de Methode Montignac de aanleiding om daadwerkelijk te gaan werken aan hun gewicht en gezondheid. Dit is wellicht ook het moment voor U
By Anja Anker-Borst.
Aanbevolen door wendy-tje·, 3-12-2002.
Montignac Stap voor Stap de eerste 6 weken
By Ria Tummers.
Deze Montignac-wijzer is een los onderdeel van dit boek, maar meestal niet meer aanwezig bij 2ehands aankoop.
By Nathalie Seliffet
Dit specifieke Vlaamse receptenboek geeft 150 jaar culinaire ontwikkeling weer. Beide grootmoeders van de schrijfster hebben veel bijgedragen. De recepten zijn allemaal aangepast naar de Methode Montignac. Waarin de aangenaamheden van het Vlaamse leven gecombineerd worden met de voordelen van Montignac.
bron: Montignac Nieuwsbrief nr 6. Derde Jaargang 1-10-1997