Zomerse pannekoek van Ann

voor de pannekoeken:     
200 gram volkoren meel        

4dl mager melk        

2 eiwitten        

theelepel bakpoeder of zuiveringszout        

2 ml natrena vloeibare zoetstof        

wat zout    

voor de zomerse vulling:  

zoveel mogelijk heerlijke zoete Hollandse aardbeien.
Meng voor het beslag alles door elkaar en maak er een glad geheel van. Als je de eiwitten eerst wat opklopt worden de pannekoeken iets luchtiger en soepeler.     

Bak 8 dunne pannenkoeken en laat ze afkoelen     

 Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Evt. als ze nog niet zo zoet zijn kan je er wat natrena vloeibaar over doen en laten intrekken.     

 Leg een pannenkoek op een bord en doe de gehalveerde aardbeien op één helft van de pannenkoek.     
 Klap de pannenkoek zo dubbel dat er nog wat van de vulling is te zien.     

 evt. om het echt af te maken, een mintblaadje ter versiering.    

    Heerlijk als lunch op een warme zomerdag en van te voren klaar te maken.    
    Ik eet ze ook als diner hoor, dan voorafgegaan met een vetvrije tomaten groente soep.    

    eet smakelijk!    
    Ann