Knoflooksaus zelf maken

knoflooksausKnoflooksaus maken kan je zelf, met deze 2 recepten van het forum is het heel eenvoudig.

Knoflooksaus 1

– Remia mayonaise (met scharreleieren bereid)
– water
– 2 tenen knoflook
– shoarmakruiden
– kerriepoeder

Mayonaise van Remia met water verdunnen tot de gewenste dikte van de saus.
2 tenen knoflook erin uitpersen.
Shoarmakruiden en kerriepoeder naar smaak toevoegen.

Forumbericht van: -Syl-

note: deze mayonaise van Remia is uit de handel genomen, gebruik hiervoor de Belgische Mayonaise van de AH

 

Knoflooksaus 2

zelfgemaakte mayonaise (recept vind je hier)
magere yoghurt
knoflook teentjes
peterselie (droge)

Doe bij de mayonaise yoghurt tot je de gewenste dikte hebt.
Pers de knoflook erboven uit, (ik gebruik er meestal een stuk of vier).

Peterselie erdoor, en klaar is de saus.

Forumbericht van: Janenconny19511

Note van Querina:  Neem niet meer dan 1 dl yoghurt per persoon bij de vetmaaltijd, anders neem je teveel koolhydraten.

Knoflooksaus is eenvoudig zelf te maken, als basis dient mayonaise al dan niet zelfgemaakt. Pers er een paar verse knoflookteentjes erbij en voilà.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: