Kip Tandoori van Wendy

kip tandoori van WendyKip Tandoori van Wendy is een recept van het Montignac forum. Je maakt de tandoori pasta zelf met uien, knoflook en allerlei kruiden.

Het gerecht duurt wat langer omdat de kip gemarineerd met de tandoori pasta voor langere tijd in de koelkast staat.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets in blokjes
  • zak roerbakgroenten
  • 60 ml citroensap
  • 1/2 kleine ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • 3 theelepels korianderzaadjes
  • 1 eetlepel komijnzaadjes
  • 1 eetlepel citroensap extra
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • 100 gr uitgelekte yoghurt per persoon
  • eventueel rode voedingsmiddelen kleurstof (is puur voor de kleur)

Zo maak je de Kip Tandoori van Wendy

  • Bestrijk met een kwastje de kip met citroensap. Zet de kip 30 minuten afgedekt in de koelkast
  • meng de ui, knoflook, gember, koriander, komijn, extra citroensap en zout in de keukenmachine tot een fijne pasta. Voeg paprikapoeder, chilipoeder en yoghurt toe, en meng goed. (voeg zoveel kleurstof toe dat de saus een dieprode kleur krijgt)
  • leg de kip in een ondiepe schaal. Giet de yoghurtsaus erover, dek de schaal af met plasticfolie en laat het een lange tijd goed intrekken in de koelkast.
  • Verwarm wat olie in een wok. Doe het mengsel erin, laat de kip even garen en doe de roerbakgroenten erbij. ff wokken en je hebt een lekker kipgerecht dat volgens mij de pakjes kip tandoori ver achter zich laat!

 

Kip Tandoori van Wendy is een heerlijk gerecht. En omdat je de tandoori pasta zelf maakt met oa uien, knoflook en allerlei kruiden is het veel lekkerder en gezonder.

Bron foto Pixabay – specerijen India

Geef een reactie