Geroosterde courgette in olie

geroosterde courgetteDit recept van geroosterde courgette in olie is afkomstig van het Montignac forum.

De bereiding duurt wat lang omdat je het gerecht twee keer 1 uur moet wegzetten.

De geroosterde courgette zijn pas goed op smaak na een week of 4.

Ingrediënten

1500 gram courgettes in dikke repen
5 eetlepels zout
4 citroenen
6 dl olijfolie
3 eetlepels kappertjes
2-3 takjes rozemarijn
2-3 takjes tijm
gesteriliseerde pot(ten) van 2 liter

 

Zo maak je de geroosterde courgette in olie

Leg de courgettes in een vergiet en bestrooi ze met 4 eetlepels van het zout. Meng goed en laat ze circa 1 uur staan.

Spoel ze af onder koudstromend water, laat ze uitlekken en dep ze goed droog met keukenpapier.

Rasp de schil van 1 van de citroenen en pers ze allemaal uit. Doe de citroenschil en het citroensap in een grote glazen schaal met het resterende zout en roer tot het zout is opgelost.

Bestrijk de courgettes met 4-5 eetlepels van de olie en rooster ze aan elke kant circa 5 minuten onder de hete grill of op de barbecue tot ze licht geblakerd zijn en blazen vormen.

Leg de geroosterde groenten in het citroensap en zet de schaal afgedekt met een schone doek 1 uur weg.

Schik de geroosterde courgette met de kappertjes en kruiden in de warme gesteriliseerde pot(ten).

Meng de resterende olie en het resterende citroensap van de marinade door elkaar. Verwarm het in een pan tot 80 graden.

Giet de hete vloeistof voorzichtig op de groenten in de pot, vul hem tot bovenaan en controleer of alle groenten volledig onderstaan. Sluit de pot. De courgettes kunnen na 4-6 weken gegeten worden.

Houdbaarheid: 1 jaar
Hoeveelheid: circa 2 kg

 

Forum bericht: auteur onbekend.

 

Geroosterde courgette in olie is een smakelijk voor of bijgerecht. De courgettes gaan uiteindelijk in een pot met diverse specerijen en olie. Na 4 tot 6 weken zijn de courgettes heerlijk op smaak, het proberen waard.

Geef een reactie