Aardbeienjam maken

aardbeienjam maken

Aardbeienjam maken is niet zo heel erg moeilijk. Naast de aardbeien heb je ook een appel nodig. En het is nu volop aardbeien tijd. Deze jam is makkelijk te maken en is gezond: namelijk suikervrij.

Ingrediënten:

250 gram schoongemaakte aardbeien
1 appel in stukjes
gelatine blaadjes
citroen

Bereiding:

Doe de schoongemaakte aardbeien en de appel in stukjes in een magnetronschaaltje met een scheut water.
Kook dit op vol vermogen 2x 2 minuutjes.
Laat ondertussen 2 tot 3 blaadjes gelatine weken in wat koud water.
Giet een klein beetje van het hete vocht vanuit de magnetron bij de blaadjes, de gelatine lost dan goed op.
Pureer de vruchten. Voeg een klein beetje citroensap en een paar druppels zoetstof (optioneel) erdoor.
Roer de gelatine oplossing erdoor heen.
 
Giet de aardbeienjam in schone jampotjes of in weckpotjes.
Eerst laten afkoelen en dan in de koelkast bewaren.
 
 
Lekker met laagje kwark op geroosterd Allinson brood!
 
 
 
Forum bericht: schrijver onbekend.  Zo kun je dus allerlei vruchtenjams uitproberen… ik gebruik niet altijd gelatine, maar het was na het koken nogal dun geworden. En ik weet niet of citroensap nodig is….ik doe het omdat ik denk dat het dan langer houdbaar is.
 

Geef een reactie