Serveer de soep met de fijngehakte peterselie en eventueel wat citroensap. Een sneetje roggebrood maakt deze maaltijd helemaal compleet.
Erwtensoep
Erwtensoep van spliterwten, prei, ui en koolrabi (de wortel laten we weg). Lekker voor deze tijd van het jaar.
Champignonschotel
Ananas
Ananas had een GI van 35 en dat is later bijgewerkt naar 65, vandaar dat in een aantal boeken ananas wel wordt gebruikt.
Appelflappen fase 2
Appelflappen van volkorenmeel gebakken in zonnebloemolie, fase 2 dus.
Smoothie mango
Deze smoothie met fruit is ook heerlijk als ontbijt, hoofdingrediënt is mango.
1 mango, 1 sinasappel, 1 banaan, 1 kopje water, paar ijsklontjes: alles in de blender en als topic hennepzaad
Door de banaan is dit gerecht een fase 2.
Oliebollen à la Montignac
Appelflappen
Bij Oud-en-Nieuw horen ook appelflappen. De appelflappen worden gebakken in de oven en zijn daardoor helemaal mm-proof (koolhydraat fase 1).
Oliebollen met stukjes pruim
Oliebollen met Oud-en-Nieuw een traditioneel gerecht maar niet echt mm-proof. Deze variant met stukjes pruim is een alternatief.
Het beslag wordt doorgaans gemaakt van bloem, eieren, gist, wat zout en lauwe melk of karnemelk. In plaats van gist wordt soms ook bier gebruikt, omdat hierin gist voorkomt. Het beslag dient een uur te rijzen, zodat de oliebol voldoende luchtig wordt. Oliebollen worden meestal met poedersuiker bestrooid.